MIBEN SEGÍT A KINEZIOLÓGIA?

Az útkeresésben, önmagunk megismerésében, tanulási nehézségekben, magatartásbeli problémáknál, stressz, félelmek, szorongások, alvászavar, rossz szokások leküzdésében, nem működő kapcsolataink, betegségeink megértésében, elfogadásában, elengedésében, depresszió, allergia, meddőség, kényszeres viselkedések, önértékelési zavarok esetén, önbizalmunk visszanyerésében, gátjaink felismerésében stb.

I. Állapotfelmérésre:

1.az egészség megőrzésével kapcsolatban: belső energiák állapotának (meridián, szervi, csakra stb.) gyors feltérképezése lehetséges, szervek, szervrendszerek streszei, betegséget okozó személyiségjegyek, mint megbetegítő tényezők meglétének ellenőrzése.

2. tanulással kapcsolatban: könnyedén be lehet azonosítani
a tanulás problémás területeit: olvasás, írás, helyesírás, számolás, figyelem, koncentráció, egyéb részképességek nehézségeit,
a tanuló pozitív/negatív hozzáállását a tanuláshoz, iskolához, tanárhoz, tantárgyhoz stb.

3. egyéb területek feltárása: munkahelyi, szakmai, családi, társkapcsolati, szociális, testi/táplálkozási, allergia, pénzügyi, önfejlesztési, életmódbeli, személyiségi, érzelmi, mentális, spirituális, stresszeink felderítése, beazonosítása.

II. Megelőzésképp:

1. tanulással kapcsolatos megelőzés lehetőségei: már az óvodában ki lehet szűrni azoknak a készségeknek, képességeknek a nehézségeit, fejletlenségét, hiányát, amelyek az iskolában tanulási, magatartás/viselkedésbeli problémát okozhatnak.

2. egészségmegőrzés területén: a megbetegítő tényezők, stresszorok, energetikai blokkok kiszűrésével, feltárásával.

III. Képességek fejlesztése esetében:

1. tanulással kapcsolatos problémák során: módosítani lehet a tanuláshoz, tantárgyhoz, vizsgához, tanárhoz, stb. való negatív érzelmi/mentális hozzáállást. Izomteszt segítségével megállapíthatjuk a gyermek számára legoptimálisabb fejlesztési sorrendet, tanulási stratégiákat, megfelelő mozgássorokat, stresszoldó korrekciókat, egyéb kiegészítő eljárások szükségességét ill. fontossági sorrendjüket.

2. egészséggel kapcsolatban: fontos tudni, hogy nem diagnosztizálunk. A kineziológia NEM a betegségekkel, NEM a tünetekkel foglalkozik, hanem a betegségek lelki hátterének feltárásával, az ott kialakult okokkal, a betegségek múltbeli és jelenlegi fenntartó okainak beazonosításával, a betegségeket létrehozó stresszek, traumák feloldásával, megszüntetésével, az energiák kiegyensúlyozásával, a beteg öngyógyító energiáinak beindításával foglalkozik. A kineziológia az izomteszttel történő vizsgálati módszerének köszönhetően a legközvetlenebbül alkalmazható személyre szabott segítség nyújtás!

IV. Kiváló személyiségfejlesztő:

Az adott ember által megkívánt pozitív tulajdonságok kialakítása, megerősítése, stabilizálása. A nem kívánt tulajdonságoktól való megszabadulás. Veleszületett, de nem igazán működő tehetségek, kreatívitás, adottságok, készségek stb. blokkjainak feltárása, az energiák szabad áramoltatása.Copyright 2010 All rights reserved - TÁLTOSLÉPCSŐ - minden jog fenntartva.