GYERMEK TANFOLYAMOK

2. Kiskobak képző - 7 - 10 éves korig

Olyan 6-10 fős csoportban történő alternatív, képesség, készség, mozgás, személyiségfejlesztő terápiás foglalkozás, melyben együtt van a szorongó gyermek a tanulás, - magatartás problémás gyerekkel, a hiperaktív, a megfontolt, ám de mégis bizonytalannak tűnővel, a nehezen olvasó a túl okosnak mondottal. Az ilyen vegyes csoport rendkívüli kreatív erővel bír, összetartó és igen támogató, eredményes tud lenni minden szempontból a résztvevők számára.
A foglalkozások heti rendszerességgel vannak, és lehetőség szerint, két részből állnak

Az egyik alkalom teremhez kötött és tanulás, képességfejlesztő, stresszoldó munkáról szól, melyben minden alkalommal vannak koncentrációt, figyelmet, memóriát, képzeletet, mozgást, önismeretet fejlesztő gyakorlatok, meditációk. Dolgozunk színekkel, szimbólumokkal, mesékkel, természetesen betűkkel is. S mindezek segítségével eljutunk a legkülönfélébb tanulási módszerekhez, technikákhoz, amiket a felsőbb osztályokban a gyerekek jól tudnak majd hasznosítani.

A másik foglalkozás lovardában történik, melynek fő célja, az addig tanult tanulást segítő technikák, stresszoldó módszerek gyakorlatba való átültetése, megerősítése kihívást jelentő helyzetekben is, amit a lovak testi közelsége, gondozása biztosít a gyerekek számára, valamint újabb tanulást, személyiséget, önbizalmat fejlesztő képességek, készségek kialakítása.
Fő hangsúlyt az integrált agyműködés (egységes agy) elősegítésére helyezzük, ami alapja a gyermek testi, lelki, szellemi harmóniájának, az egészséges személyiségnek, és a jobb iskolai teljesítménynek. A játékos foglalkozások mellett építünk a lovasterápiából jól ismert egyes gyakorlatok fejlesztő hatására, amik segítségével megalapozzuk a későbbi lovagló tudáshoz szükséges készségeket, a helyes testtartást a lóval való kontaktust, s igény szerint akár versenyzői szintig is eljuttatva a gyereket (www.fesztiválsportklub.hu )


Tanfolyamaink:

1. Gézengúz képző 6-7 éveseknek (iskola felkészítő)

2. Kiskobak képző 7-10 éveseknek

3. Tudorka alaptréning 11-14 éveseknek

4. Észbontó Juniorok 13 éves kortól

5. Ki vagyok én, és te ki vagy? 13 éves kortól

6. Kineziológia gyermektréning

7. Kis firkások jobb agyféltekévelCopyright 2010 All rights reserved - TÁLTOSLÉPCSŐ - minden jog fenntartva.