BACH VIRÁGTERÁPIA a mindennapokban

A Bach virágterápia története közel hetven évre tekint vissza, sikere egyszerűségében keresendő.

Edward BachEdward Bach képtelen volt csak a betegséget vizsgálni, éppen úgy, mint Samuel Hahnemann (1755-1843), a homeopátia felfedezője.
E. Bach holisztikus szemléletéből fakadóan úgy tartotta, hogy a betegség fizikai vetülete nem más, mint az egyén lelki-szellemi körülményeinek megváltozása. A testi betegség csupán látható megnyilvánulása eme változásnak.

A virágterápia filozófiai rendszere a személyiségen belül két alapvető szintet különböztet meg: a hétköznapi ént (egó), ill. a magasabb vagy felsőbb ént. A betegség oka az, ha az ember nem hallgat belső irányítására, felsőbb énjére annak érdekében, hogy életét minél inkább életfeladatával összhangban alakítsa. Az ember gyakran odáig tévelyedik, hogy el sem fogadja felsőbb énjének létét, és csak azt tatja valóságosnak, ami kézzelfogható, látható, amit érzékszerveivel észlelni képes. Bach állítása szerint, ahogy a valódi ok, úgy a valódi gyógyulás sem a fizikai test szintjéről származik.

Bach virágesszenciák segítik a helytelen lelki minták felismerését és a változás folyamatát.

Bach úgy gondolta, hogy a harmincnyolc esszencia és azok kombinációi átfogják az emberi szenvedést előidéző összes lelki területet. Állítása szerint mindenki meghatározott, csak általa betölthető cél érdekében él a világon, amely úgy lett kiválasztva, hogy a lehető legnagyobb mértékben szolgálja az illető fejlődését. Az élet célja tehát az egyéni sors jó értelemben vett megtalálása és beteljesítése. E cél elérésében segít a felsőbb Én, már amennyiben az ember hajlandó hallgatni rá. Testünk betegsége tehát nem más, mint a lélekben kialakult diszharmónia következménye, a probléma megjelenése testi szinten.

Mindegyik esszencia vadon élő fák, bokrok, és egyéb növények virágaiból készül, és semmilyen állati vagy szintetikus anyagot nem használnak. Szedésük során mellékhatások, allergiás tünetek nem alakulhatnak ki, mert nem tartalmaznak virágport, vagy egyéb allergén anyagot. Túladagolni sem lehet.

Hogyan is vélekedett Edward Bach magáról az emberről? ..bővebben>>

     Copyright 2010 All rights reserved - TÁLTOSLÉPCSŐ - minden jog fenntartva.